Home

 

 

 

deze maand

 

Kaart-modellen

Compositie

Technieken

Stans-machine

 

Galerie

 

Stempellinks

 

Snijplotters + Snijplotter Software

Cougar

iPad

E-mail prayer

Room of Possibilities

Tijdzones

mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    .

deze pagina is 19-02-2024 17:54 voor het laatst bijgewerkt

Stencillen, Blenden, Stempelen en Inkt Absorberen

19-07-2022

 

Een kaartje met kadokaart.

Ik ben begonnen met wit papier, een stippen stencil en met 3 kleuren distress inkt.

Eerst een lichte kleur, Mustard Seed,  vrij centraal op de bovenste helft van het vel. (Dit zou later de achterkant van de kaart worden, maar dat wist ik toen nog niet)

Toen heb ik Cracked Pistachio gekozen omdat ik het nog te leeg vond. Rechts boven besliste ik, dan kan ik Ripe Persimmon links onder doen.

Toch nog te veel leeg, maar om nu rechts onder weer Mustard Seed stippen te doen leek me te druk. Stencil schoongemaakt en opgeborgen. Blenden dan maar! Dus ik heb over het gebied met Mustard Seed stippen en rechts onder met n blender extra Musterd Seed aangebracht. Dan kan daar mooi text komen besloot ik. Het gebied met Cracked Pistacio stippen werd bewerkt met Cracked Pistachio en het gebied met Ripe Persimmon stippen werd ook bewerkt met Ripe Persimmon. Daar waar de gebieden elkaar raakten heb ik met de blender borstel de kleuren in elkaar laten overgaan. (Te saai nog)

Ik stempel lijn-stempel bloemen bedacht ik; in de kleur van het gebied waar ik ze plaats. Behalve 1 die bij de tekst in de buurt komt. Tekst stempel ik meestal met Stazon zwart, dus die ene bloem ook. Eerst de tekst plaatsen, en die ene zwarte bloem.

Nou had ik toevallig 2 maten van de 2 bloemen die ik in gedachten had, en het leek me een goed idee om beide maten door elkaar te gebruiken. (Hmmm te weinig diepte nog) Maar omdat ik met distress geblend had en lijn-stempels zich goed lenen om inkt te absorberen besloot ik dat dt de volgende stap in mijn proces ging worden.

De bloemen werden lichter en leken er nu boven op te liggen. Ja, dit was naar mijn zin. Rug gerild en de kaart was zover klaar.

 

En nu moest ik nog n manier bedenken om de kadokaart in de kaart te bevestigen.

Zonde om in de achterkant van de kaart kaarthouder boogjes te stansen. Dan zie je altijd een klein gedeelte van de kadokaart die je geeft aan de achterkant. (Yuk!) Maar ik kan natuurlijk wel een vel aan de binnenkant plakken waar ik die boogjes in stans, en dan blijft de buitenkant van de kaart intact.

Ik heb gekozen voor een groene tint omdat de kadokaart in kwestie hard roze was. Niet een kleur die lekker met Ripe Persimmon combineerde, en met Mustard Seed vond ik het gelijk n schreeuwerige kaart worden. Groen dan maar.

(Niet effen want dat is Saai) Het betreft n kadokaart voor n verjaardag, en ik heb een leuke achtergrondstempel van Stampendous. En toevallig is dat ook een lijn-stempel. Mooi in balans met de rest. Even getest hoe stempelen met Cracked Pistachio op deze groentint zou uitpakken. Dat was OK. Had ook met versamark gekund, maar ik heb ervaren dat dat wel eens gaat vervagen na verloop van tijd.

Eerst de boogjes stansen en beslissen wlk deel van de slimlijn stempel ik wr wilde hebben.

Ik had de boogjes links en rechts van de kadokaart gestanst en gestempeld, en toen vond ik dat de kaart misschien wel t makkelijk uit de boogjes kon glijden.

Ik heb 3 maten kaarthouder boogjes stanzen, en de kleinste afstand was geschikt om vertikaal te stansen voor deze maat kadokaart. Zo nu kon de kaart niet zomaar meer uit de boogjes glijden. Ik heb overwogen om het groene vel maar aan n kant vast te plakken zodat je je vingers aan de achterkant kon zetten om de kadokaart makkelijker er uit te halen. Uiteindelijk gewoon het groene vel rondom en in het centrum goed vast gezet met dubbelzijdige tape. Je kan de kaart prima uit de boogjes krijgen als je met een nagel onder een hoekje van de kadokaart de kadokaart pakt en dan gewoon lichtjes uit de boogjes tilt. Je kan zelfs de kadokaart weer op zijn plek krijgen met behulp van een nagel een boogje liften en de kadokaart eronder schuiven. Met een pincet kan dat ook als je geen nagel om te liften hebt.

Ziezo! Gewapend met de kaart en met een leuke bos bloemen in geel/oranje en geel/groene tinten kon ik naar de verjaardagsborrel.

  Overpeinzing achteraf
bulletIk had ook een soort zakje kunnen maken waar de kaart in zat met een klein cirkeltje gestanst waar het logo zichtbaar was. Dan was er minder roze zichtbaar en had ik een andere groentint kunnen kiezen.
bulletDe spreuk spreekt van een envelop, en dat zakje zou dus eigenlijk een envelopje moeten worden. Voor 'n volgende verjaardag dan maar!

   

285
mensen hebben
deze pagina bezocht