Home

 

 

 

deze maand

 

Kaart-modellen

Compositie

Technieken

Stans-machine

 

Galerie

 

Stempellinks

 

Snijplotters + Snijplotter Software

Cougar

iPad

E-mail prayer

Room of Possibilities

Tijdzones

mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    .

1 Stempel; 6 manieren van verwerking

Ik gebruik papier met dezelfde achtergrondtechniek, ik stempel de tulp (Heindesign) met dezelfde inkt (Stazon 'Cactus Green').

Natuurlijk kun je verschillende achtergrondtechnieken toepassen of met een andere kleur afdrukken, met embossingpoeder werken, 3 D verwerken of combinaties hiervan. Ik heb gekozen om met onder zo statisch mogelijke condities toch tot 6 verschillende verwerkingen te komen.

De verwerking bestaat uit verschillende manieren van uitsnijden.

De meest eenvoudige verwerking is een simpele afdruk op papier dat van te voren bewerkt is met een achtergrond techniek.

Geef de afdruk wat ruimte door niet te dicht langs het gestempelde kader te snijden, en mat op dezelfde kleur als van de afdruk.

 

Ik heb voor groen gekozen omdat deze kleur in het achtergrondpapier voorkomt, en het past mooi bij het bloementhema.

 

Omdat deze kaart nog wat leeg was heb ik op de basiskaart een krekel en een tekst gestempeld met dezelfde inkt.

De krekel is ook nog eens op een restje achtergrondpapier gestempeld. Het lijf is uitgeknipt, en op het lijf van de eerste krekelafdruk geplakt.

De pootjes en voelsprietjes die je ziet zijn dus van de eerste afdruk.

 

Voor de kleur van de basis heb ik deze vrij felle kleur gekozen omdat de 3 kleuren in het stukje achtergrondpapier ook vrij sterk aanwezig zijn. Het oranje is wat lichter dan het geel en groen (dat ook al in de mat en inkt terugkomt). Daarom heb ik voor feller oranje gekozen om een betere balans te krijgen.

 

krekel: Eureka Stamps 208B

tekst:  Vickie Enkoff V052

 

'Out-of-the-box'

Ik heb net binnen het gestempelde kader het overtollige papier weggesneden. Wat eigenlijk in het stempelontwerp al aanwezig was heb ik op deze manier benadrukt.

Je kunt deze verwerking op heel veel stempelafbeeldingen toepassen, en het is ook mogelijk je geometrische vorm aan te passen als je geen gestempeld kader hebt.

Ik heb hier gekozen voor een iets breder uitstekende mat.

De basiskaart is geel omdat de tulp op dit stukje achtergrondpapier anders wegvalt bij een sterkere kleur.

'Faux border'

Deze tulp heb ik uitgesneden binnen het gestempelde kader. Door 4 mm buiten de gestempelde kaderlijn nog eens het kader te snijden maak ik een soort lijstje. Het is gemat op Groen om de kleur van de afdruk te herhalen en de tulp eruit te laten springen.

'Floating border'

Doe een out-of-the-box, en snijd een extra border uit hetzelfde achtergrondpapier. Mat niet onder de buitenste border uit laten steken.

Variatie van faux border en een floating border
'Repeating border'

Doe een Faux border, en laat een groene border nog 2 keer terugkomen op je kaart.

De tekst is afgedrukt in dezelfde kleur, en de groene mat links boven geeft de indruk van een kleiner vierkant onder de tekst, en is bedoeld om de tekst bij de tulp te houden.

De groene hoekjes links onder en rechts boven geven een indruk dat er achter de twee hoofdvormen nog een losse groene border ligt. De vlakverdeling is beter door toevoeging van deze hoekjes, zonder af te leiden van de tulp of tekst.


 

137
mensen hebben
deze pagina bezocht