Home

 

 

 

deze maand

 

Kaart-modellen

Compositie

Technieken

Stans-machine

 

Galerie

 

Stempellinks

 

Snijplotters + Snijplotter Software

Cougar

iPad

E-mail prayer

Room of Possibilities

Tijdzones

mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    .

Grof Korrelige Embossing Projecten

Zonder dit hoofdstuk naar een merk te willen noemen, hoop ik dat het duidelijk is dat ik grof korrelige embossingpoeders bedoel met opbouwende eigenschappen. We kennen UTEE, Opals, Xtreme Embossing, Mineral Magic Melz, en Xtra Thick Embossing Powder.

Het is wel zo dat ik de gewone embossingpoeders hier zo nu en dan mee meng, maar de body is toch het ultra dikke poeder. Ik heb zelf 2 merken grof korrelige embossing maar de projecten kunnen natuurlijk met alle grof korrelige  embossingpoeders uitgevoerd worden.

Het is een grof korrelig embossing poeder (kunststof) dat als je het smelt met je heattool in eerste instantie een bobbelige oppervlakte krijgt. Het heeft de eigenschap dat als je hier weer UTEE overheen aanbrengt het niet alleen tot een glad oppervlakte versmelt, maar ook opbouwt in hoogte. Breng minstens drie lagen aan om erin te stempelen met Versamark. Het is erg leuk om hier "tegeltjes" mee te maken die te verwerken zijn tot embellishments (versieringen) voor kaarten en boeken, of tot pins (broches).

Als het nog warm is kun je er in te stempelen, het is hard zodra het is afgekoeld. Dit gaat vrij snel.

Maar grof korrelige embossing poeder is ook te smelten in een Meltingpot, en dan is het vrij te gieten, of te gieten in porceleinen of siliconen mallen. Siliconen mallen hebben mijn voorkeur omdat het lossen makkelijker gaat met een flexibele mal.

Een bergje EP smelten met je heattool is bijna niet te doen omdat je heattool het EP wegblaast. Dus voor grotere hoeveelheden of als je wil gieten kun je beter gebruik maken van een meltingpot.

 

Grof korrelig embossing poeder bestaat in transparant, zwart en wit en diverse kleuren, metallic en parelmoeruitvoeringen.

De transparante, witte en parelmoer embossing poeder is ook te kleuren met "to dye for inkten".

To dye for inkt is veilig om op hoge temperatuur verwerkt te worden, en kunnen �n de meltingpot gemengd worden.

 

 

 

Dat is voor andere inkten niet zomaar gezegd.

Je kunt ook alcoholinkt gebruiken om te kleuren, maar in hemelsnaam meng dit buiten de meltingpot! Alcohol is licht ontvlambaar! Je kunt daarna wel in de pot smelten.

Het is ook mogelijk om grof korrelige embossingpoeder te mengen met je gewone embossingpoeders of met (PE Pearl Ex). En zelfs aquarel krijt schept kleurmogelijkheden.

Als grof korrelige embossing heel dik verwerkt wordt (5 tot 6 lagen) kunnen er ook beads (kraaltjes zonder gaatje) in verwerkt worden,  glitter, pearl ex, shrink plastic of kleine bedeltjes.

UTEE F-L-E-X

Dit is een toevoeging voor UTEE om de UTEE flexibeler te maken en dus sterker zodat je langer plezier hebt van je project.

Doordat Opals anders is samengesteld is deze toevoeging bij Opals niet nodig.

Van de andere merken weet ik niet hoe de eigenschappen precies zijn.

   
Projecten  
Gieten van grofkorrelige embossing
bulletGieten op een craftsheet (vrij gieten; erin stempelen met een stempel of een andere vorm)
bulletGieten op een rubber stempel
bulletGieten in een mal (frames)
   
hier komen binnenkort meer links naar allerlei projecten