Home

 

 

 

deze maand

 

Kaart-modellen

Compositie

Technieken

Stans-machine

 

Galerie

 

Stempellinks

 

Snijplotters + Snijplotter Software

Cougar

iPad

E-mail prayer

Room of Possibilities

Tijdzones

mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    .

Droogtrommeldoekjes

  Wat is het? en wat kan ik ermee?

Dit zijn dus eigenlijk polyester vezeldoekjes, geďmpregneerd met wasverzachter, bedoelt om je was lekker te laten ruiken en het werkt ook tegen statische electriciteit. Je hebt ze van allerlei merken, en zijn altijd voordelig bij de zeeman of de action, de op=op of euroshopper te koop.

Hoe deze doekjes ook van pas kunnen komen bij de hobby zie je hieronder.

     
Stempelen - gereedschap:
bulletGebruik een doekje om je papier antistatisch te maken voordat je gaat heat embossen. Gebruik een doekje waarvan je weet dat het schoon is. (kan nieuw zijn, of meegedroogt in de droogtrommel) Bewaar het eventueel in een zipzakje.

Stempelen - decoratief:

bulletNeem gebruikte doekjes na het gebruik in de droogtrommel, en voor het gebruik bij het stempelen eventueel even licht strijken op de lichtste stand. Ik gebruik ze decoratief bij het stempelen als extra laagje op mijn afbeelding als de afbeelding een beetje hard overkomt of erg fel gekleurd is. Het moet natuurlijk wel passen bij de stijl. Je kunt het ook bij het maken van een achtergrond gebruiken en erop stempelen. En weer, het moet natuurlijk wel passen bij je stijl van de kaart die je aan het maken bent. Gebruik spraylijm of gebruik xyron om het doekje plakkens te maken en plak over je gestempelde kaart. Omdat je doekje nog even plakkerig blijft kun je glitter strooien dat dan ook blijft  plakken. (een craftsheet of bakpapier erop leggen, even aandrukken en er weer af)

Er zijn ook mensen die de doekjes met een heattool op de afbeelding smelten, maar iets te dichtbij en je smelt gaten in je doekje.

   
     
Stanzen - gereedschap:
bulletGebruik nieuwe doekjes. Om een afstotend laagje op je gedetailleerde snijmal te maken gebruik je 3 a 4 dubbelgevouwen doekjes, en rol de mal met doekjes door de stansmachine.
bulletGebruik 2 nieuwe of in de droogtrommel gebruikte doekjes. Bij het gebruik van snijden met snijmallen in de stansmachines zijn ze erg handig om je gestanste figuur én de kleine onderdelen uit de snijmal te krijgen. Ze blijven plakken aan het vezeldoekje. Heel makkelijk als je veel figuurtjes moet snijden. Je kunt je gestanste figuur makkelijk van je doekje afpellen.

Stanzen - decoratief:

bulletBloemen van droogtrommeldoekjes als geurige decoratie.

Stans 2 nieuwe doekjes en een vel papier printerpapier voor de stevigheid tijdens het stanzen. Kleur de stansjes met alcoholinkt. Glitter met stickles de randjes van de bloemen. Stapel de gestanste bloemetjes, bevestig in de midden met een splitpen of hotglue op je kaart. Hotglue opleuken met Stazon inkt of glitter of een plaksteentje.