Home

 

 

 

deze maand

 

Kaart-modellen

Compositie

Technieken

Stans-machine

 

Galerie

 

Stempellinks

 

Snijplotters + Snijplotter Software

Cougar

iPad

E-mail prayer

Room of Possibilities

Tijdzones

mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    .

Handmatig Embossen met behulp van je iPad

 
   
Mijn ipad is natuurlijk behalve heel veel andere dingen ook een sterke egale lichtbron. Ondanks het keiharde glas van het scherm van mijn ipad, neem ik het zekere voor het onzekere door op het schone oppervlakte van ipad een vel heldere, maar dikke acetaat te leggen. Ik moet er niet aan denken dat ik per ongeluk toch een of meer krassen zou veroorzaken doordat er een braampje aan een stencil zou zitten.

Dat ik dit doe is mijn risiko, als jij mij nadoet is dat jouw risiko.

Nu kan ik mijn metalen of acetaat mal op mijn acetaat werkvlak leggen, en daarop mijn papier dat ik wil embossen.

Natuurlijk moet je een achtergrond kiezen die zo licht mogelijk is. Om te voorkomen dat je ineens onbedoeld met iemand zit te skypen ofzo, heb ik 2 gratis apps gevonden die hiervoor in aanmerking komen, omdat de touch screen functies het daar in een bepaalde stand niet doen.

Flashlight en Alarm Clock.

De wekker heeft links boven een lantaarn ikoon. Je scherm wordt dan egaal wit verlicht en gaat pas weer naar de gewone stand als je er 2x op klikt.

Flashlight. Standaard gaat hij op wit. Je kunt ook een kleur kiezen, maar dan heb je veel minder contrast. Nadeeltje is de reclame in deze app, die een tikje opdringerig is. Daar heb je minder last van in de wekker app.

Natuurlijk kun je ook handmatig embossen op een model lichtbak zoals die van Rayher bijvoorbeeld of een houten lichtbak. Er is van Artograph en ook van andere merken een tracer te koop.

Het nadeel is dat er geen egale lichtbron is omdat het met een tl of fittinglampje werkt. Als je toevallig meer licht wil (zoals ik) en je doet er een iets sterker lampje in, heb je kans dat je je handen brand omdat het heet wordt, en bovendien heb je ook kans dat je werkvlak een deuk oploopt door de hitte. 

Artograph lightpad

Dit is een led verlichtingsbron, egaal verlicht, lekker plat, niet heet, maar een beetje duur. Hoewel ik een goede aanbieding zag op kleurenpalet.nl blijft het toch weer een hele uitgave.

Dit bracht mij op het idee om mijn ipad te gebruiken, want waarom nog weer een apparaat aanschaffen als ik toch al een superplatte led-verlichte bron heb?

Embossing stencils, impressabilities

Ook kun je embossing stencils van andere merken gebruiken. Oorspronkelijk zijn die bedoelt om handmatig te embossen met behulp van een lichtbak. Ze kunnen van metaal, messing en plastic zijn. Hoofdzaak voor embossen op een lichtbron, is dat ze geen licht doorlaten.

Homemade stencils

Als je een plotter hebt met voldoende druk , kun je je eigen stencils maken van een dik vel acetaat (minimaal 1 mm dik), dat geen licht doorlaat.

Paper Glide

Ik gebruik NOOIT vloeistoffen als ik met de hand emboss op mijn iPad!

Trouwens ook niet op een Artograph lightpad.

Snijden

Snijden in combinatie met embossen verhoogt het effect, en gebeurt handmatig, maar natuurlijk op een snijmat en NIET OP DE IPAD.
Mijn embossing Stencils

Embossen met de cuttlebug

Mijn Cuttlebug Sandwiches

Mijn Folders

Mijn Wenslijst

 
6641
mensen hebben
deze pagina bezocht