Home

 

 

 

deze maand

 

Kaart-modellen

Compositie

Technieken

Stans-machine

 

Galerie

 

Stempellinks

 

Snijplotters + Snijplotter Software

Cougar

iPad

E-mail prayer

Room of Possibilities

Tijdzones

mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    .

  Kenji Tijdelijke Tattoo
  Er is mij verschillende malen gevraagd naar tattoo inkt. Altijd moest ik zeggen dat ik alleen de tattoo stiften kende, en dat dat natuurlijk een tijdelijke tattoo betrof.
Gisteren liep ik op de huishoudbeurs tegen Kenji aan. Natuurlijk heb ik een setje aangeschaft!

 

 

Mijn bevindingen.

Dit is een merk dat tattoo inktkussens heeft op alcohol basis, aangevuld met hars zodat de afdruk beter houdt en de afdruk watervast is. Het is dermasoft en getest volgens de EN 71-3 norm. (Make-Up)


De inkt is er in zwart rood en blauw.
Het werkt net als de Stazon Opaque serie. Je krijgt een leeg inktkussen met een navulflesje. Het zijn rottige doosjes om open te krijgen, en het pad ligt los in het doosje. Omdat het op alcoholbasis is droogt je inktkussen snel uit. Je stempelt niet zoals wij het gewend zijn, je rolt de afdruk lichtjes op de huid eigenlijk. Mocht je met rubber stempels aan de gang gaan, bedenk dan dat hars de pori�n van je rubber verstopt, dus direct schoonmaken, direct nadat je binnen 15 seconden het doosje gesloten hebt.
Ze adviseren om een half flesje navulinkt in een kleine stempeldoos te doen, maar vanwege mijn stazon ervaring kan ik daar niet achter staan. Ik denk dat je doosje droog is als je er de volgende keer mee wilt stempelen. Dus er gaat bij mij niet meer in het inktdoosje dan een 2 euro muntstuk. Dat past mooi bij de maat van mijn uitgekozen stempel.


Ze hebben stempels van gips of zandsteen of zo waarmee je kunt stempelen op de huid. Om de afdruk bij te werken of extra te versieren hebben ze liners in zwart en nog wat kleurtjes. Verder hebben ze body glue waarmee je de tattoo ook kunt opleuken met glitters of mica poeder als je dat toevallig in huis hebt. En zijn ook plakkristalletjes voor een ander accent.
Afhankelijk van je huidtype blijft zo'n tattoo 1 tot 4 dagen zitten. Dus ook tijdelijk, maar iets langer houdbaar dan de stiften.


Ik liep natuurlijk met twee boodschappen tassen aan mijn arm op de beurs. Aan het eind van de dag was de afdruk op mijn onderarm nog prima, maar de plakkristallen waren weg.

Je kunt je huid reinigen met make-up remover of babyolie.
Als je van plan bent om de volgende dag een andere tattoo aan te brengen, dan kun je het best 's avonds je tattoo verwijderen, en de volgende ochtend een nieuwe tattoo aanbrengen op je vlekvrije huid. De dames op de beurs hadden ook tattoos in hun decollet�, en hadden rode vlekken van het reinigen. Waarschijnlijk 's morgens eraf geboend en begonnen met een nieuwe tattoo voor een nieuwe beursdag. Scrubben met glitter is niet bevorderlijk voor een gave huid. Rode vlekken rond je tattoo staan niet sexy.

Of het in Nederland te koop is anders dan op de huishoudbeurs? Ik vond deze link

Alleen op beurzen, bazaars, braderie�n, Libelle zomerweek en markten, en online. Als je alleen een navulflesje nodig hebt is dat duur versturen. Woon je toevallig in Westzaan, dan kun je misschien een ophaal afspraak maken.

Eens kijken hoelang mijn tattoo blijft zitten.

2 dagen dus. Aan het eind van de tweede dag zie ik toch dat de afdruk niet mooi meer is, en onder de douche was je met een beetje zeep 98% van de inkt weg. De liner is iets hardnekkiger, en daar gebruikte ik make-up reiniger voor. Het kan natuurlijk ook te maken hebben met de plaats van je tattoo. Bij mij was dat deze keer mijn onderarm, en daar heb ik haar groeien. Dat is natuurlijk lastiger stempelen. Maar voor een dag een mooie tattoo is best te doen. Mijn gekozen stempeltje is een vlindertje, en die kan natuurlijk overal opduiken. Waar zal ik de volgende keer eens een stempel zetten...

 

1969
mensen hebben
deze pagina bezocht