Home

 

 

 

deze maand

 

Kaart-modellen

Compositie

Technieken

Stans-machine

 

Galerie

 

Stempellinks

 

Snijplotters + Snijplotter Software

Cougar

iPad

E-mail prayer

Room of Possibilities

Tijdzones

mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    .

 

Krylon Leafing Pen

Deze bijzondere stiften zijn te gebruiken op papier, hout, metaal, keramiek (aardewerk + porselein), glas, hard plastic, droogbloemen en textiel.

Ze bevatten een sneldrogende metaalverf en laten een laagje metaal achter op het bewerkte oppervlak. Er zijn nu al 5 kleuren.

opsommingsteken 18KT Goud
opsommingsteken Pale Goud
opsommingsteken Koper
opsommingsteken Zilver
opsommingsteken Red schimmer (vertaald is dit rode flikkering, maar ik vind dat de kleur geen eer aandoen. Het is eerder rood koper.)

Ze hebben een beitel vormige punt waarmee je dunne en dikke lijnen mee kunt trekken. In de punt zit ook nog eens een gleufje waarmee het makkelijk wordt om randjes te maken van gelijke wijdte.

We gebruiken ze ook bij technieken zoals bv Polished Stone.

Algemene aanwijzingen voor het gebruik:

Schud de nog dichte stift goed voor je gaat beginnen. De Pale Gold en de Rood Koper bevatten beiden Ethanol. Bij deze kleuren moet je je stift rechtop houden. De dop eraf halen en de punt 1x indrukken. De luchtdruk zorgt voor een regelmatige verfstroom.

Als je de dop eraf haalt is de punt nog wit. Voor de andere kleuren geld: Zet de punt op een stukje papier en duw de houder rustig omlaag en laat hem weer omhoog komen. Door te pompen op een stukje papier gaat de verf vloeien en zie je de punt gevuld worden met verf. Ook kun je een klein plasje verf op je papier krijgen.

Tijdens het gebruik is het aan te raden om de stift regelmatig met de dop er stevig op even te schudden.

Na het gebruik de dop goed op de stift doen!

Als de punt niet meer soepel vloeit na een bepaalde tijd kan het zijn dat de punt verstopt zit. Maak de punt dan schoon met alcohol 70%.

De stiften bevatten allemaal een vluchtige stof, dat is de reden dat je hem goed moet sluiten voor je hem opbergt, Ún de reden dat je uit de buurt moet blijven van open vuur en hitte.

De verschillende vluchtige stoffen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid bij huidcontact, dus gelijk je handen wassen als je morst.

De 18 KT Goud bevat schadelijke dampen. Bij deze kleur wordt werken in een goed geventileerde ruimte geadviseerd.

Natuurlijk ook niet opeten of drinken. Alsof wij dat zouden doen...