Home

 

 

 

deze maand

 

Kaart-modellen

Compositie

Technieken

Stans-machine

 

Galerie

 

Stempellinks

 

Snijplotters + Snijplotter Software

Cougar

iPad

E-mail prayer

Room of Possibilities

Tijdzones

mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    .

Magic Stamp, Penscore, enz

4 november 2007

 

Een leuk schuimplastic-achtig spul waarmee je zelf achtergrondstempels kan maken. Het is geen gewoon schuimplastic, want het smelt niet, verhard niet en er komt geen giftig gas vrij als je het verhit.

Je komt het onder best aardig wat verschillende namen tegen, en in allerlei maten, diktes en kleuren. Het leukst vond ik dat het ook gebruikt wordt voor die knielmatjes voor in de tuin. Soms zonder structuur (dat zijn de beste voor dit doel) en soms met een motiefje dat er niet uit te verhitten is. In dat geval moet er een laagje af.

Hoe werkt het

Als je een blok koopt dan is het gewoon een recht vlak blok, geen structuur. Ook hiermee kun je al wat doen. Spuit bijvoorbeeld eens colorwash op je blok en stempel met je structuurloze blok op papier. Ook kun je met je pigment of dye inktdoos direct op je blok, een klein beetje water uit de plantenspuit en je krijgt een mooie kleurige achtergrond.

Om structuur in je blok te maken moet je het verhitten met je heattool. Blijf niet lang op een plek verhitten beweeg de hete luchtstroom over je blok.

Zodra je denkt nu is mijn blok warm genoeg druk je hem met de verwarmde kant op knopen uit je knopendoos die je al klaar had gelegd op je werkblad. Houd het blok op de knopen gedrukt tot je geen warmte meer omhoog voelt komen. Kan een half minuutje zijn. Zodra je blok afgekoeld is til je hem op en pulkt de knopen eraf die in je blok geduwd zijn. Je ziet dat je een mooie structuur in je blok hebt staan. Je kunt je blok nu beinkten met inkt op waterbasis, dus: pigmentinkt of dye inkt. Schoonmaken met een vaatdoek met water.

 

Wat ook erg mooie effecten geeft is aquarelwasco.

Nadat de structuur in je blok zit bevochtig je je blok met een plantenspuit met water. Hierop kun je lekker dik met wasco je blok/stempel "beinkten" en er dan een mooie afdruk mee maken. Je kunt de kleuren mengen op het blok.

 

Met de aquarelwasco op je Magic Stamp kun je meerdere afdrukken maken. Als de afdruk te vaag wordt kun je een beetje water op je blok spuiten uit de plantenspuit alvorens de volgende afdruk te zetten.

       

 

Voor deze structuur heb ik mijn Magic Stamp op breisel gedrukt.

 

 

Ben je je stempel zat? Gewoon opnieuw verhitten en op een andere structuur drukken.

Je kunt dus keer op keer op keer je eigen stempel maken. Een blok gaat erg lang mee.

Alle twee de kanten van je blok kun je benutten, en als je stempel erg geslaagd vindt en het zonde vindt om opnieuw te verhitten, dan ben je toe aan je volgende blok ;-))

 

Vorm van je blok

Je zit natuurlijk altijd vast aan de vorm van je blok.

Het is handig om een formaat te hebben voor de achtergrond van een kaart, een strook om een achtergrondstrook voor je tekst te maken, een formaat dat op een ATC past en zo kun je vast nog meer toepassingen bedenken.

Als het blok maar in je hand past.

Er zijn ook blokken die niet zo dik zijn en die je met een keukenschaar vrij eenvoudig een andere vorm kunt geven. Bv de omtrek van een kerstboom. Je hebt dan een kerstboomstempel die je elke keer van een andere structuur kunt voorzien.

 

Interessante Structuren

Kijk om je heen wat voor interessante structuren je ziet.

Je kunt ontzettend veel dingen gebruiken bij deze techniek. Macaroni, rijst, gewoon een kronkelige katoenen draad, sieraden, breiwerk, haakwerk, grof kant, boomschors, herfstblaadjes, pietriet en ander vlechtwerk, bubbelplastic, elastiekjes, paperclipjes, decoratiefiguurtjes, en natuurlijk kun je een negatief stempel maken van je eigen stempels.

 

glazen aquariumsteentjes

zee-egel

dennenappel

paperclips

zee-egel

gemaakt met een potpouri-bol

 

Voor deze ATC heb ik bloemetjes in mijn Magic Stamp gedrukt. Gaat prima door voor kikkerdril.

 

 

Deze ATC is gemaakt met een Magic Stamp met aquarel wasco als achtergrond.

De hartjes zijn van die nep-edelsteentjes in hartjesvorm die je bv. bij de Zeeman kan kopen.

Omdat de aquarelwasco een vochtige afdruk maakt heb ik gestempeld met Stazon.

 

 

 
1880
mensen hebben
deze pagina bezocht