Home

 

 

 

deze maand

 

Kaart-modellen

Compositie

Technieken

Stans-machine

 

Galerie

 

Stempellinks

 

Snijplotters + Snijplotter Software

Cougar

iPad

E-mail prayer

Room of Possibilities

Tijdzones

mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    .

Mijn onlangs gemaakte polymeer klei embellishments

8 Februari 2007

Een versleten vintage look vind ik op het moment erg leuk om te maken. Het contrast van de rechte geknipte randjes en de rafelige randen maken dat dit net oude etiketjes zijn. Door de klei niet helemaal super soepel te kneden krijg je de rafelrandjes bijna vanzelf. Iets te hard gestempeld, door de klei heen zelfs? Juist een leuk detail!

Deze embellishments zijn gemaakt met polymeer klei die ik al even had liggen en dus kruimelig geworden was en lastig te kneden. Even in de magnetron op een porseleinen bordje en dan een flink aantal malen door de pasta machine. Eerst op 7, dan op 5 en uiteindelijk op 3.

 

 

De "aangevreten" censorship etiketjes en de ATC "knipsels" lijken me leuk toe te passen op kaarten die ondeugend zijn of de ATC "knipsels" op ATC's.

Postzegels die er oud en uitgevreten uit zien zijn ook leuk toe te passen en levendigen kaarten en ATC's ook op.

Ik heb van alles toegepast. Kleuren gemengd, transparant erdoor gemengd, parelmoer erdoor bij sommigen en gemengd met dye inkt en bestempeld met dye inkt.

Na het bakken zoals op de verpakking beschreven staat is de inkt permanent.

De embellishments zijn lekker dun wegen bijna niets en zijn niet heel erg kwetsbaar. Zelfs als er iets mee zou gebeuren, een stukje meer of minder maakt niet uit bij deze look.