Home

 

 

 

deze maand

 

Kaart-modellen

Compositie

Technieken

Stans-machine

 

Galerie

 

Stempellinks

 

Snijplotters + Snijplotter Software

Cougar

iPad

E-mail prayer

Room of Possibilities

Tijdzones

mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    .

deze pagina is 22-02-2024 19:38 voor het laatst bijgewerkt

BetterPress

van

Spellbinders

De BetterPress is eigenlijk een letterpress, maar dan beter omdat het schoner werkt. Niet met Brayers. Je gebruikt het platform in combinatie met bv de Big Shot diecut machine.

Spellbinders heeft ook een speciale inkt ontwikkelt voor de plates en 100% katoenpapier aan de collectie toegevoegd voor een optimaal resultaat.

Er is een Engelstalige instructiePDF. Zeer beknopte manual, maar er zijn natuurlijk ook tips op de site en je kunt verschillende video's vinden op Youtube over de do's & don'ts.

En dit alles voor een Spelbindersprijs van 99,00 euro. Als je dat al duur vind (ik wel), dan moet je de prijs van het katoenpapier eens bekijken. En dat wordt dan in europa gemaakt, waarschijnlijk naar de US verscheept om ingepakt te worden voor Spelbinders en dan verscheept naar o.a. Nederland.

Blijkbaar het mooiste resultaat, dus eens op zoek naar 100% katoenpapier gemaakt in Europa zonder etiketje van Spellbinders erop.

Het kan echter ook op andere soorten papier, en ook met andere merken inkt.

Het resultaat hangt altijd af van de combinatie apparaat, inkt en papier.

De BetterPress pers platen zijn dunner dan Hot Foil plates, ze kunnen wl in de hot Foil machines, maar andersom kunnen de Hot Foil Plates NIET in de BetterPress. Ik zag iemand op Youtube dit doen, maar met risico dat je dure BetterPress daarna niet meer zo best is. Ook kunnen de snijmallen NIET gebruikt worden met de chase en plate.

DE BetterPress plates zijn van een speciale coating voorzien zodat de inkt er beter op blijft zitten volgens Spelbinders.

Al met al weer n stevige investering. Er wordt gesproken over elegant en exclusief zodat je wat makkelijker over de streep getrokken wordt. Maar wel leuk!

 
Wat zit er in de doos?
bulletde Chase (dat is het magnetische platform waar je de plate op legt, en 3 shims
bulletPlaten (transparante plaat met registratie markeringen en 4 magnetische punten zodat je meerdere malen kunt beinkten en nog eens doorvoeren op exact dezelfde plek.) ***A2 en A7 zijn US maten
bulletExclusive BetterPress Pers Platen (1 mooie bloemenafbeelding en 2 tekstjes)
bulletBetterPress Black Mini Ink Pad in de kleur zwart(verschillende mensen merken op dat de doos vrij droog is en er navullingen verkrijgbaar zijn.
bulletBetterPress Cotton Card Panels (15 A2/4.25 x 5.50 inch Panels - ***5 stuks van elke kleur, Porcelain, Bisque and Pebble)
bulletBest Ever Craft Tape 5/8 in. x 5 yds (180 inch)(***Dit is low tack tape om je papier niet te beschadigen)
 
Er zit dus een Betterpress plate bij, papier en inkt. Je kunt direct aan de slag als je doos binnenkomt.

Verkrijgbare BetterPress Persplaten:

 

178
mensen hebben
mijn website bezocht